Bas On Air, Plof neer op je bank!

PIETS UITSPRAAK – Lente, wind, Boven de tien graden, maar altijd weer.

Je kunt wel steeds meedoen met de massale gedachte om te beginnen over het weer die een opspeelt als onderwerp dat men vaak bezigt, als je bv. de auto uitkomt om te tanken of als je op de markt een vage bekende ziet. Ik refereer naar het welbekende gezever over het weer. De een vindt het koel als het een beetje waait en de ander vindt het lekker warm omdat ie net terug is van de wintersport.

Men kan beter over andere zaken praten, maar daar komen de mensen niet zo gauw op. Want je wil niet te snel allerlei privé- zaken aan halve wildvreemden kwijtraken. Als men aan mij ’s morgens op het werk vroeg hoe het ging, kon ik toch niet zo gemakkelijk zeggen; Oh, goed hoor! Ik sta niet zo snel op, wel op tijd, maar ook wel met tegenzin. En dan nog overal aan denken zodat je volledig netjes en voorbereid op je werk komt en dan meteen een moelijke vraag beantwoorden. Nou, die vraag is helemaal niet zo moeilijk, maar het antwoord geven natuurlijk. Je kunt je er met een Jantje-Van-Leiden van af maken door dat “Oh, goed hoor!”te zeggen.

LEES OOK:   Taalvoutje Bedankd: Nederlands is moeilijk! (gedicht)

Want als je bv. zegt wat ik te veel zei, dan komt er geheid een volgende vraag: “Hoezo?” Wat zei je dan? Nou, gewoon, dat het matig gaat of niet zo goed. Wat dan te doen? Je moet dus gewoon een opmerking terug gooien als; Heb je het al gehoord over… En dan had je het over iets uit het nieuws en dan maakte het niets uit of die andere persoon wel of niet iets wist van dit onderwerp.

Dat weer met al die facetten kan me gestolen worden. Nee, andere onderwerpen interesseren me veel meer, maar die zijn dus enger of zo. Je aanpassen aan het weer is een noodzaak, want net als het weer ben jezelf ook een onderdeel van het ecologische systeem.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Voeg opmerking toe

Geef een reactie

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Uitspraken van Piet!

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »