Bas On Air, Plof neer op je bank!

PIETS UITSPRAAK – In deze moderne tijd blijven inentingen erg nodig

PIETS UITSPRAAK  – In deze moderne tijd blijven inentingen erg nodig

BAS: Ik ben vroeger, in een heel erg ver verleden, ingeent tegen van alles en nog wat, en heel toevallig had ik dat groei boekje laatst weer eens nodig, het is bijna onleesbaar geworden want het is destijds met pen of potlood aangekruist, wat tegenwoordig super digitaal op een bonnetje staat. Maar er zijn wat tegenstrijdige mensen die iets te veel vinden, denken en geloven… “PIETS UITSPRAAK Jing”

PIET: Velen onder ons hebben pokken op de bovenarm of een bovenbeen. Inentingen gaan tegenwoordig anders, maar blijven volgens de medische wereld heel erg noodzakelijk voor iedereen. Er stond een lezenswaardig artikel in een bepaalde krant en ik vond dat wel interessant voor onze inwoners. Je kreeg dus op heel jonge leeftijd de bekende DKTP-prikken, en ook tegen kinderverlamming en de mazelen was je in Nederland en vele andere Europese landen ingeënt.

LEES OOK:   CULTUUR - Openbaar feest, Amersfoort 27 April, dreigt met boetes

Maar, het aantal inentingen haalt nog steeds niet de 100 % en per land verschilt dit percentage.
Oningeënte kinderen zijn gevaarlijk, bv. Voor een crêche. In Frankrijk bestaat nu een verplichting tot het tonen van het bewijs van inenting vooraleer jouw kind daar mag zijn. En dat na soms heel lang wachten op een wachtlijst. Erg verstandig vinden wij van dit land. De vrijheid van meningsuiting gaat in deze vaak te ver. En toch willen dus bepaalde groepen ouders niet dat hun kleine dreumes ingeënt wordt. Drie groepen zijn in deze de opvallende weigeraars. Dat zijn de strenge christenen, bepaalde immigrantengroepen én; hoogst opmerkelijk, de zogenoemde hoogopgeleide grootstedelijke ouders. Ik noem deze laatste groep de betweters die via vooral veel nepnieuws tot een eigen theorie zijn gekomen en daarmee artsen menen tegen te kunnen spreken, die vaak 8 jaar studie en urgente praktijkgevallen van zieke kinderen inzetten. Deze ouders menen niets te maken hebben met de inentingsmores en het besmettingsgevaar.

LEES OOK:   CULTUUR - De lente gaat goed samen met happy music.

Ik heb zelf zo’n ouder van deze derde risicocategorie horen zeggen dat haar jonge kind van deze inentingen ADHD zou kunnen krijgen. Nou, liever deze afkorting als afwijking, dan al die besmettelijke ziekten, waar iedereen tegen ingeënt en beschermd moet worden. Als laatste een schrijnend voorbeeld uit Spanje. Ouders verloren hun 6-jarige zoon aan de ziekte difterie, omdat hij niet ingeënt was. Hij was ziek geworden bij een groepsreis met meer kinderen in een bos. De andere kinderen hadden ook het virus opgelopen, maar waren niet ziek geworden. De ouders beweerden na de tragische dood van hun zoontje dat ze waren misleid door de antivaccinatiebeweging, want dat wat ze daardoor geloofden, klopte dus niet. De discussie gaat voort met deze kleine stugge minderheden, maar zijn voor mij een tragisch voorbeeld van hoe nepnieuws kan zorgen voor onverantwoord denken en gedrag. Dus inenten en blijft allen gezond!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Voeg opmerking toe

Geef een reactie

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Uitspraken van Piet!

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »