Bas On Air, Plof neer op je bank!

PIETS UITSPRAAK – Droog , droger, droogst, het kan nog droger! En daarna?

PIETS UITSPRAAK –  Droog , droger, droogst, het kan nog droger! En daarna?

BAS: “Voorgaande weken hadden we het er al een beetje over, maar nog minstens 4 jaar deze droogte en het is een catostrofale ramp voor de natuur, want zowel mens, dier als natuur zal dan langzaam aan vergaan .. van de dorst ja… De vraag is nu dan ook, hoelang houd deze droogte daadwerkelijk aan, het is vandaag, dinsdag, de warmste dag van de week vanaf morgen koelt het weer af naar 22 graden en komen er volop regenbuien, waar ik dan deels weer blij mee ben, maar een beetje zon is
altijd wel fijn, zolang het maar goed is voor “Moedertje Natuur” ”

PIET: “Wanneer gaat de hele wereld over op zeewater? Het is duur, maar dat water is echt naast zuurstof een van de supereerste levensbehoeften. Laat de Verenigde Naties een bank oprichten om deze installaties overal aan te kunnen gaan leggen. Je hebt dan meteen twee grote waterdruppels in een klap; water en werkgelegenheid. Ja, we praten nog maar wat door over de droogte in Nederland. Meer dan de halve wereld ligt al jaren op apegapen. Wij zien daar alleen wat nieuwsflitsen van als
er in andere landen mensen en dieren doodgaan hierdoor of verdrinken als het een dag veel te veel onweert, hoost en giet waardoor mensen verdrinken. Mooie dood, zou je bijna zeggen. Liever te veel water dan geen water. Sorry, maar je wordt wat cynisch. Want wij als rijke landen zien nu pas de noodzaak van goede watervoorziening als het in de eigen achtertuin en landbouwgebieden plaatsvindt. Laten we niet alleen maar blaten als een uitgedroogd schaap dat het zo warm is en wat je allemaal kunt doen om de dag door te komen. Acgtie en praktijk. Vooral tegen dat andere nonieuws ingaan van te rijke egoïsten die met een raketje het heelal in willen en nog verder om te emigreren naar andere beschavingen bij de volgende ster in het Melk wegstelsel. Melkweg? Daar moet ook nog veel water zijn. Kan die Musk met zijn miljardaiarshobby dat niet beter op gaan halen dan van de aarde weg te migreren? Duidelijk mensen. En wees zuinig met water. Een tip alvast: Een lang niet
gewassen stoffige auto is bv. mileubewust en leuk. Dan denken mensen dat je ver weg bent geweest in andere stoffige gebieden. En geef je oude brood aan de vogels. Afijn, tips genoeg.”

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Voeg opmerking toe

Geef een reactie

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »