Bas On Air, Plof neer op je bank!

Cultuur – Weer middelbaar onderwijs in Bodegraven?

CULTUUR – Weer middelbaar onderwijs in Bodegraven?

BAS: “Ik heb 5 jaar gebruik mogen maken van ik gok de dichtst bij zijnde middelbare school, alhoewel er 1 klasgenoot was die nog dichterbij woonde, die woonde letterlijk en figuurlijk IN de school, het was voor mij 2 straatjes om. Ik heb het er 5 jaar redelijk naar mijn zin gehad, alhoewel ik toen al merkte dat nieuwe systemen en digi borden het toen nog niet echt goed deden zowel bij leerlingen als bij de docenten. Misschien dat dit ook wel een van de of juist de belangrijkste reden was dat
deze school ten onder is gegaan … Piet? Wat denk of weet jij hier van?? ,… – Hoe dan ook, de school is ten onder letterlijk en is nu een medisch gezondheids centrum.”

PIET: “Wat een eigenaardig nieuws deze week in het zowel klimaattechnisch gezien gortdroge Bodegraven als nieuwstechnisch gezien. Zeker slappe komkommertijd dat een wethouder het durft te hebben over het feit dat het raar is dat in onze gemeente met zoveel inwoners geen voortgezet onderwijs aanwezig is. Er wordt met geen letter gepraat over de roemruchte geschiedenis van het al 5 jaar geleden ter ziele gegane voortgezet onderwijs in deze gemeente. Al jaren voor 2013, het sluitjaar van de St.Antoniusdependence was de Christelijke middelbare school al ter ziele gegaan. De wethouder gooit een heel duur balletje op. Deze beide scholen met voorzieningen zijn letterlijk en figuurlijk afgebroken en dan wordt het dus heel duur om een volgend gebouw vol met de benodigde faciliteiten weer op te gaan zetten. De wethouder houdt duidelijk nog wat kruit droog. Dat zal wel niet zo moeilijk zijn in deze hete tijden. Kan hij niet beter zijn energie gebruiken voor de heikeler
dingen dezer gemeente? Wat kan dat droge kruit bevatten? Zo kun je veronderstellen dat er misschien een onderwijspartij in de ommelanden van Gouda, Woerden en Alphen aan den Rijn wel een afdelinkje in Bodegraven wil plaatsen als de gemeenten wat centjes bijpast. Het kan zijn dat de wethouder al banden heeft aangeknoopt met scholen met ruimtegebrek. Er moet een reden voor zijn om de al gesloten scholen, die veel energie stopten in het voort laten bestaan van middelbaar onderwijs in deze gemeente niet te noemen. Niets geleerd van het verleden? De gemeente had een sterkere partner kunnen zijn in het verleden om zo’n instituut te borgen in de samenleving.

LEES OOK:   CULTUUR – De mensheid is nu echt knettergek bezig

Dus moet u als lezer doordenken. Dat de wethouder weet dat je in de vakantie wel wat over onderwijs kunt zeggen bij gebrek aan echt nieuws. Je gooit een balletje op, de onderwijsmensen lezen het pas later bij terugkomst van hun vakantie en je hebt tijd genoeg om je volgende schaakzet te plaatsen. Bv. dat er een dependance van De Driestar komt of één technische afdeling van een MBO voor laagopgeleiden die ook erg nodig zijn bij bv. Technische bedrijven in deze gemeente. Het blijft een raar en onvolledig stukje zogenaamd nieuws. Vooralsnog lijkt het ons niet erg aannnemelijk dat de wethouder hier makkelijk mee wil scoren. Dan had hij duidelijker moeten zijn.”

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Voeg opmerking toe

Geef een reactie

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Uitspraken van Piet!

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »