zo. mei 16th, 2021

Cultuur – Weer middelbaar onderwijs in Bodegraven?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
CULTUUR – Weer middelbaar onderwijs in Bodegraven?

BAS: “Ik heb 5 jaar gebruik mogen maken van ik gok de dichtst bij zijnde middelbare school, alhoewel er 1 klasgenoot was die nog dichterbij woonde, die woonde letterlijk en figuurlijk IN de school, het was voor mij 2 straatjes om. Ik heb het er 5 jaar redelijk naar mijn zin gehad, alhoewel ik toen al merkte dat nieuwe systemen en digi borden het toen nog niet echt goed deden zowel bij leerlingen als bij de docenten. Misschien dat dit ook wel een van de of juist de belangrijkste reden was dat
deze school ten onder is gegaan … Piet? Wat denk of weet jij hier van?? ,… – Hoe dan ook, de school is ten onder letterlijk en is nu een medisch gezondheids centrum.”

PIET: “Wat een eigenaardig nieuws deze week in het zowel klimaattechnisch gezien gortdroge Bodegraven als nieuwstechnisch gezien. Zeker slappe komkommertijd dat een wethouder het durft te hebben over het feit dat het raar is dat in onze gemeente met zoveel inwoners geen voortgezet onderwijs aanwezig is. Er wordt met geen letter gepraat over de roemruchte geschiedenis van het al 5 jaar geleden ter ziele gegane voortgezet onderwijs in deze gemeente. Al jaren voor 2013, het sluitjaar van de St.Antoniusdependence was de Christelijke middelbare school al ter ziele gegaan. De wethouder gooit een heel duur balletje op. Deze beide scholen met voorzieningen zijn letterlijk en figuurlijk afgebroken en dan wordt het dus heel duur om een volgend gebouw vol met de benodigde faciliteiten weer op te gaan zetten. De wethouder houdt duidelijk nog wat kruit droog. Dat zal wel niet zo moeilijk zijn in deze hete tijden. Kan hij niet beter zijn energie gebruiken voor de heikeler
dingen dezer gemeente? Wat kan dat droge kruit bevatten? Zo kun je veronderstellen dat er misschien een onderwijspartij in de ommelanden van Gouda, Woerden en Alphen aan den Rijn wel een afdelinkje in Bodegraven wil plaatsen als de gemeenten wat centjes bijpast. Het kan zijn dat de wethouder al banden heeft aangeknoopt met scholen met ruimtegebrek. Er moet een reden voor zijn om de al gesloten scholen, die veel energie stopten in het voort laten bestaan van middelbaar onderwijs in deze gemeente niet te noemen. Niets geleerd van het verleden? De gemeente had een sterkere partner kunnen zijn in het verleden om zo’n instituut te borgen in de samenleving.

LEES OOK:   CULTUUR - Steeds meer zelf doen

Dus moet u als lezer doordenken. Dat de wethouder weet dat je in de vakantie wel wat over onderwijs kunt zeggen bij gebrek aan echt nieuws. Je gooit een balletje op, de onderwijsmensen lezen het pas later bij terugkomst van hun vakantie en je hebt tijd genoeg om je volgende schaakzet te plaatsen. Bv. dat er een dependance van De Driestar komt of één technische afdeling van een MBO voor laagopgeleiden die ook erg nodig zijn bij bv. Technische bedrijven in deze gemeente. Het blijft een raar en onvolledig stukje zogenaamd nieuws. Vooralsnog lijkt het ons niet erg aannnemelijk dat de wethouder hier makkelijk mee wil scoren. Dan had hij duidelijker moeten zijn.”

Bas

Bas

Ik ben Bas, Sinds 2006 ben ik werkzaam voor BR6 ik heb hier zo'n beetje alle taken al gehad, van techneut, hulpje, event manager tot aan Co-Host, Redacteur en Radio Maker (DJ). Bij Radio Bodegraven maak ik wekelijks 2 radio programma's op de dinsdag avond. 19:00 - 20:00 : Bas On Air (Daar gaat deze site over) 20:00 - 21:00 : De Muziek Experts (Muziek vd Jaren 60 tot heden, met columns, vinyl, taalvouten, en nog véél meer!)

Geef een reactie

Bas On Air - Chat
Translate »
%d bloggers liken dit: