Bas On Air, Plof neer op je bank!

Veronica – 192, een goed idee! .. 538 op volle kracht!

Vrijdag 27 juli een dagje Nijkerk met Piet (Mede presentator van “De Muziek Experts”)..
Maar we hoopte toch op een iets koelere dag (denk wel meerdere onder ons haha)

Na een rit van ruim een uur voor het gevoel kwamen we aan in het mooie plaatsje Nijkerk … Helaas dan wel in een auto die alleen lucht circulatie had, waardoor het in de auto tot wel 40 graden was PFFFFF maarja het zei zo!
Alhoewel dit geen groots succes was zijn we toch aangekomen in Nijkerk waar we allereerst naar een 2e kans winkel gingen om wat platen en CD’s voor dit programma uit de uitverkoop bakken te plunderen, ehh zoeken!
Vrij direct daarna gingen we naar het centrum van Nijkerk om te lunchen op een overdekt terras.
Het eten daar en de keuze was er niet bepaald erg reuze .. keuze was uit 10 uur gegaard buikspek op 2 boterhammen, of Pulled Pork/Pulled Chicken op brood.
Maarja wij gingen voor de buikspek op 2 boterhammen, met een honingmosterd saus en pinda’s erbij .. dit was geen lekkere mix!
Eten op, auto weer in naar de belangrijke bestemming des daags.

Het Demis Roussos Museum voor Veronica fans beter gezien als het 192 & Demis Roussos Museum.
Het is een pand waar je opzich zo langs kan rijden, hoewel het geen klein museum is.
Eenmaal binnen was het een aangename verkoeling die ons tegemoet kwam en het museum was in 2 verdiepingen verdeeld, beneden alles over de artiest Demis Rousos, wat mij eerlijk gezegd een bij zaak was .. heb niet zoveel met die man (kan hij ook niet veel *meer* aan doen) maar .. op de 1e etage was waar ik echt voor kwam, het 192 museum met alles over de zeezender tijd rondom Veronica, Noordzee Internationaal, Caroline en Mi Amigo.

LEES OOK:   “WAT MIJ OPVIEL”: De Tweede Wereldoorlog Herdenken, blijkt lastiger dan gedacht!

Vond het zeker erg leuk… was alleen ook hier weer een nadeel met de warmte , er was namelijk GEEN AIRCO op de 1e etage, wat voor mij dus het belangrijkst was, dus heb van veel teksten en foto’s weer foto’s gemaakt om er maar snel doorheen te gaan..
Heb op de rit terug duidelijk gemaakt als we nog eens zo’n dagje uit doen we dit niet met 40 graden in de auto doen haha.

En nu … AFKOELEN want wat is die regen toch een aangenaam cadeau als je het een paar weken niet gezien of gevoelt hebt
En dat zorgt ook weer voor een aangenamere temperatuur in huis!

Ik zeg .. lesje geleerd ,en hopen dat Museum RockArt zeer snel naar Den Haag komt!! Want dan ben ik er zekers te weten erg vaak te vinden.. koop ik alvast een jaarkaart haha

Het was me het dagje wel.
Geniet van de foto’s en ga ook eens langs bij het Demis Roussos Museum in Nijkerk … overigens niks mis met Nijkerk.. leuk plaatsje! En genoeg kringloop/2e kans winkels in de buurt

 

Tijdens de Muziek Experts hadden we ook nog wat aandacht voor het bezoek aan dit museum die teksten volgen hieronder….

Afgelopen vrijdag, op de ondertussen warmste dag van ons leven, waren wij in Nijkerk met als hoofddoel het Demis Rousos & 192TV museum bezoeken, wat erg leuk was, maar vanwege de hitte moesten we van veel dingen toch snel foto’s maken om later maar goed terug te kijken. Maar het winkeltje trok nog wel even goed onze aandacht, waar ik een CD heb gekocht met ruim 75 jingles en 21 tunes van de oude zeezender Veronica.. wat nu commercieel is doorgebroken en weet ik niet veel voor acties uithaalt, maar vroeger rond de jaren 60 en 70 met name was het een zeezender die voor deze tijd vrij amateuristisch te werk ging, maar voor die tijd een super deluxe zender was, Veronica 192 en 538 (Tussen haakjes.. door de frequentie 538 is destijds de naam RADIO 538 naar voren gekomen.. o.a. Door Lex Harding en Erik de Zwart ook goede bekendheid bij Veronica) Veronica begon destijds met het draaien van Jingles en de Horizontale programmering werd als eerst gebruikt bij Radio Veronica, voor dit in was had je dus bijvoorbeeld om 9u10 een programma om 9u30 een ander programmaonderdeel en om 9u50 bijvoorbeeld nog een… erg onlogisch als je dat nu in zou moeten denken en plannen. Wel om een nog langer verhaal kort te houden, op die CD die ik gekocht heb staan tal van Jingles van Veronica op 192 en 538 meter middengolf en daar gaan we er een aantal van draaien… Luistert.. Huivert en Geniet… GOING BACK IN TIME.. TO THE 60’s and 70’s!

LEES OOK:   Jouw Dinsdagavond! - 24-04-2018

En voor dat behoud van zeezender Veronica en ook een beetje Radio Noordzee Internationaal en Mi Amigo en Caroline werden er protest songs gemaakt en liedjes om de zenders te eren, zo heeft Noordzee zijn eigen song en Veronica heeft er zelfs meerdere waaronder deze van Peter Koelewijn, heb deze onlangs nog laten draaien bij Radio West in het programma Debby Draait Door (wat binnenkort ook helaas zal stoppen)
Behouden van iets is nog vrij lastig, zeker als je als zeezender weet dat je vrij illegaal bezig bent en het een keer toch fout zal gaan. Ik zou graag al is het maar voor één dag terug willen naar deze tijd lijkt me fantastisch al is het op land of op het schip maakt me niet uit! Even tussen haakjes, mijn schoonvader heeft destijds gedemonstreerd tegen het verbod van uitzenden op zee, en heeft zelfs nog met Ad Bouman in een studio gezeten … heee!!! Hij wel he! Ik .. nog .. niet ! Kan nog komen hij leeft gelukkig nog Adje Bouman.

LEES OOK:   Nederland WEL door naar Finale ESF!!

 

MUSEUM FOTO’S VOLGEN NOG… DE WEBHOST WIL ZE NIET UPLOADEN HELAAS. KOMT GOED!!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Voeg opmerking toe

Geef een reactie

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Uitspraken van Piet!

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »