Bas On Air, Plof neer op je bank!

Piets Uitspraak – Hoera, neerslag van 0,7 millimeter

Piets Uitspraak – Hoera, neerslag van 0,7 millimeter

We hebben helaas iets te lang moeten wachten op dat ene plasje water dat naar beneden denderde, zoals bijvoorbeeld vanmorgen vroeg.. alhoewel ik blij was dat ik een plasje zag liggen in de zin van dat het ook echt bleef liggen en niet gelijk opgeslurpt werd door de grond. Goed nieuws./.. en nog meer goed nieuws is dat we gelukkig nog geen direct te kort hebben aan kraanwater, alhoewel dat wel even de gedachtes waren, volgens een van de waterleveranciers hebben we nog voor ongeveer 40 jaar genoeg … maar dat er wat duurzamer met water om gegaan moet worden moge daarin erg duidelijk zijn, douche je bijv nu nog 10 of 20 minuten probeer dit dan minstens te halveren, trek je de wc uitgebreid door voor een plasje.. doe dit liever niet, of trek heel snel door of wacht tot een grote boodschap iets minder hygienisch maar daar heb je weer een wc verfrisser voor .. Tips en trucks ten over .. nu nog het bewerkstelligen .. Plannen genoeg..

LEES OOK:   Cultuur: Recreëren en daarna lekker de beuk er in

Op straat riep een meisje naar haar papa en mama,; Het regent! Ik riep even hardop Hoera en het kind keek mij aan of ze het in Keulen had horen donderen. Maar dat donderen in onze gemeente was een dag of twee ervoor al gebeurd. Toen was er twintig minuten een heftige bui geweest. Scheelt een dag de tuin benatten. Ik zag thuisgekomen die druppels glimmen op mijn tuintafel. Maar onder de stoelen was alles nog steeds kurkdroog. Je zag op de stenen plaats de silhouetten van de stoelen en de tafel net zoals bij een sterke hitte die door brand nepschaduwen in de vorm van brandplekken achterlaat op muren en auto’s en dergelijke. Dat deed me denken aan Griekenland waar een verwoestende vuurstorm door een plaatsje trok. Dat is dan de overtreffende trap van een droogte en hittegolf zonder enige verkoeling in de vorm van water, die er voor zorgt dat we weer kunnen relativeren over onze weken van hitte en in het bijzonder die van de donderdag en vrijdag 26 en 27 juli in het jaar onzes heren 2018. Wat staat ons dan nog te wachten wat allemaal al voorspeld wordt voor de komende jaren? Je gunt de hele wereld het genot van genoeg water, dus wie daar iets voor kan doen, verenig u in een bedrijf.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Voeg opmerking toe

Geef een reactie

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »