Bas On Air, Plof neer op je bank!

Piets Uitspraak: Nederland, een van de beste landen om in te leven

Piets Uitspraak: Nederland, een van de beste landen om in te leven

Deze uitspraak kan door bv. Politici misbruikt worden om allerlei maatregelen erdoor te drukken om ons leven in dit kleine en drukke land zogenaamd nog aangenamer te maken. Maar als je ergens woont, heb je vaak geen benul van andere situaties. Dus kunnen die zeer welvarende en over het algemeen nogal gelukkige Nederlanders toch nog klagen over van alles en nog wat. We hebben een lange warme periode achter de rug. Mei 2018 was de warmste meimaand ooit gemeten. Maar wat is er dan nog allemaal mis bij u en mij in dit Nederige landje?

Hier komen de problemen waar veel Nederlanders het graag over hebben, ook als ze het wel best vinden gaan velen toch mee met het geweeklaag. Dus, die mei was veel te warm, er waren en zijn vrijwel geen insecten meer, het Oostvaardersplassendrama ging ook over dieren en de bijentekorten zullen ervoor zorgen dat er ook mensentekorten kunnen gaan bestaan op deze planeet.

LEES OOK:   Taalvoutdje Bedankt: Ter Land Ter zee en achteruit

Dan moeten we het nog hebben over de wateroverlast, het voortslepende MH 17 drama. En ook de pensioenleeftijd zorgt voor heftige discussies evenals het eten van allerlei ongezonde voedsels en het roken wordt verder uitgerookt, wat voor rokers een soort dwanmaatregel is die nog niet wordt toegepast voor vet eten en alcohol. Dan zijn er nog relatieproblemen bij medelanders en allerei ziekten en ongelukken.Vrijwel iedere dag leef ik een half uur korter in deze warme tijden als ik ’s avonds op mijn eigenste terrs een pilsje nuttig. Aaaaaghhh, heerlijk. Een cola zal toch nóg wel gevaarlijker zijn voor mijn overleven. Kunnen we al deze problemen te lijf? En maakt ons dit alles dan ongelukkiger, zodat we als Nederland lager op de geluksladder komen? Ja, dat kan, maar we moeten wel blijven genieten van onze hoge plek op de lijst van welvarende landen. En je moet er altijd zelf wat aan doen, nietwaar? Wordt gelukkig en het liefst met een of meer anderen.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Voeg opmerking toe

Geef een reactie

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »