Bas On Air, Plof neer op je bank!

Cultuur: Vlak voor de vakantie ontstaan nieuwe regeringen en colleges

Cultuur: Vlak voor de vakantie ontstaan nieuwe regeringen en colleges

Dit lijkt niet een trend, dit is een feit. Men houdt in het voorjaar verkiezingen en gaat dan een tijdje knoeien oftewel tegen elkaar aan praten. Machtspelletjes voeren dan de boventoon. En vlak voor de grote vakantie is er toch groen licht. Ja, dank je de koekoek. Die politici hebben niet alleen afspraken met andere partijen te maken , maar al lang daarvoor hadden ze natuurlijk de thuisgroep van de familie allang beloofd dat de vakantieperiode niet in gevaar zou komen. Net zoals de druk bezette politieman of -vrouw die dit ook aan zijn geliefden belooft. Maar die vergeet de privé-afspraken wel eens door de drukte en zwaarte van een zaak.
Politici juist niet, want die willen na zo’n ontspannende vakantie juist geen herhaling van zetten en gedoe in de media over geruzie en niet gelukte coalities. Kijk maar naar verschillende gemeenten die er net op tijd uitkomen en naar de regeringen van Italië, Hongarije en Spanje. Democratie is zo rekbaar als de machthebbers zelf willen. Veel politici lijken in interviews en verklaringen steeds meer op de voetballers die voor of na een wedstrijd iets moeten zeggen tegen de microfoon. “Ja, het was zwaar en we speelden niet diep genoeg en toch viel die goal gelukkig toch. Vat u ém?

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Voeg opmerking toe

Geef een reactie

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Uitspraken van Piet!

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »