ma. mei 17th, 2021

Cultuur: Vlak voor de vakantie ontstaan nieuwe regeringen en colleges

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Cultuur: Vlak voor de vakantie ontstaan nieuwe regeringen en colleges

Dit lijkt niet een trend, dit is een feit. Men houdt in het voorjaar verkiezingen en gaat dan een tijdje knoeien oftewel tegen elkaar aan praten. Machtspelletjes voeren dan de boventoon. En vlak voor de grote vakantie is er toch groen licht. Ja, dank je de koekoek. Die politici hebben niet alleen afspraken met andere partijen te maken , maar al lang daarvoor hadden ze natuurlijk de thuisgroep van de familie allang beloofd dat de vakantieperiode niet in gevaar zou komen. Net zoals de druk bezette politieman of -vrouw die dit ook aan zijn geliefden belooft. Maar die vergeet de privé-afspraken wel eens door de drukte en zwaarte van een zaak.
Politici juist niet, want die willen na zo’n ontspannende vakantie juist geen herhaling van zetten en gedoe in de media over geruzie en niet gelukte coalities. Kijk maar naar verschillende gemeenten die er net op tijd uitkomen en naar de regeringen van Italië, Hongarije en Spanje. Democratie is zo rekbaar als de machthebbers zelf willen. Veel politici lijken in interviews en verklaringen steeds meer op de voetballers die voor of na een wedstrijd iets moeten zeggen tegen de microfoon. “Ja, het was zwaar en we speelden niet diep genoeg en toch viel die goal gelukkig toch. Vat u ém?

LEES OOK:   PIETS UITSPRAAK – Droog , droger, droogst, het kan nog droger! En daarna?

Bas

Bas

Ik ben Bas, Sinds 2006 ben ik werkzaam voor BR6 ik heb hier zo'n beetje alle taken al gehad, van techneut, hulpje, event manager tot aan Co-Host, Redacteur en Radio Maker (DJ). Bij Radio Bodegraven maak ik wekelijks 2 radio programma's op de dinsdag avond. 19:00 - 20:00 : Bas On Air (Daar gaat deze site over) 20:00 - 21:00 : De Muziek Experts (Muziek vd Jaren 60 tot heden, met columns, vinyl, taalvouten, en nog véél meer!)

Geef een reactie

Bas On Air - Chat
Translate »
%d bloggers liken dit: