Bas On Air, Plof neer op je bank!

Cultuur: We kunnen niet meer schoonmaken

Over Cultuur binnen of buiten Bodegraven: We kunnen niet meer schoonmaken.

Gaan we terug naar vorige eeuwen? Een artikel dat ik aantrof in de krant over het feit dat we onze woningen niet meer goed schoonmaken of kuisen is een roep in de woestijn. Iedereen die dit artikel tot zich neemt gaat meteen bij zichzelf te rade. Maar het is toch schoon bij mij? Ik stofzuig af en toe. Een enkele keer hang ik het vloerkleed buiten of sop ik de vloer. Wat een paniekzaaierij. Zaaierij? Ja, van bacteriën, zilvervisjes en talloze pissenbedden en schimmels zul je bedoelen.
Maar die zie ik echt niet in mijn huis. Nee, je kijkt niet goed, je maakt de hoeken en de kelder niet schoon en je zorgt voor te veel warmte wat die beestjes lekker vinden en je hebt er geen tijd voor en je bent het handwerk ontwend. Het liefst heb je een robotstofzuiger, zo’n ronde, die door zijn vorm al niet overal kan komen. Je hebt het liefst nog een schoonmaker of schoonmaakster, maar die is te duur en die doet ook echt niet alles of niet alles goed.

LEES OOK:   PIETS UITSPRAAK – We kunnen er niet omheen, maar proberen het graag

Dus, door ontwenning en dat belachelijke tijdtekort kunnen we niet meer goed koken, niet meer winkelen in fysieke winkels, niet meer praten met mensen als er klachten zijn, want dan moet je achter in de onzichtbare rij op een website of telefoonlijn aansluiten en daarna een gesprek voeren dat meer irritatie veroorzaakt dan een opgelost probleem. Laat staan dat we onze foute gewoonte gaan verbeteren of er tijd voor nemen om ons er even in te verdiepen.

Hoe nu verder? Een gat in de markt voor een groep werklozen, een gat in de markt om meer een wijgevoel te krijgen in je woongroep als je samen een ochtend of middag eens echt aan de schoonmaak gaat. Dan spreek je af om het bv. iedere maand zo een keer te doen. En daarna lekker eten en drinken, want dat heb je dan verdiend en… al doende word je er ook nog beter in, in dat echt goed schoonmaken.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Voeg opmerking toe

Geef een reactie

Laatste Berichten

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Bas On Air – Top 40 Classics

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

TME – Cultuur

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Cultuur Columns!

TME – Piets Uitspraak

Bezoek DeMuziekExperts.nl voor meer Uitspraken van Piet!

De Muziek Experts

Bas On Air

De Muziek Experts is een satirisch programma van Piet de Rooij en Bas van Zetten waarin de wat onbekendere muziek aan bod komt. Naast de vaste rubriek Taalvoudje Bedankt bevat het programma twee columns over plaatselijke en landelijke gebeurtenissen die in dit radio-uur verweven zitten.

Dinsdagavond 20:00 - 21:00
Zaterdag HH 11:00 - 12:00
Website: DeMuziekExperts.nl
Bas On Air - Chat
Translate »