zo. mei 16th, 2021

De dieren gaan er aan! Blijven wij dan bestaan?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Dit fragment werd gespeeld tijdens “De Kwis” van zaterdag 21 april 2018.
Helaas alweer de voorlaatste uitzending van dit programma.
Maar ik vond dit zo’n goed fragment dat ik het wel moest delen met jou.
Luistert en Huivert naar “De eerste warme lentedag”

[Bron: De Kwis – BNNVARA – 2018]

Hieropvolgend komt morgen (24-04-2018), in de Muziek Experts, de volgende “Cultuur”

Over Cultuur binnen en buiten Bodegraven – De dieren gaan er aan! Blijven wij dan bestaan?
Weer op TV verhalen over bedreigde dieren en andere rampen die natuurlijk allemaal samenhangen. Op Tv kun je bij zo’n praatprogramma worden uitgenodigd als er een reden voor is. Zo zijn er mensen die aan zo’n tafel bijzitten omdat ze een boek uithebben, hun eigen boek dus. Of dat ze iets speciaals hebben meegemaakt. Of nog mooier, dat ze dat beide hebben, een boek uit en iets meegmaakt. Voorbeelden te over. Er was als voorbeeld een kwieke mevrouw die de polen bereist.

Daar kon ze goed over verhalen. Over het smeltende ijs door de opwarming en het verschuiven van klimaatzones. En dan natuurlijk ook over de verdwijnende kikkers in Zuid-Amerika De teloorgang van de bijen in Europa. De uitroeiing van olifanten en neushoorns in Afrika enzovoorts. Maar er wordt ook bij gelachen. En er zegt ook nog iemand dat er nog maar drie jaar over zijn om aan de Parijse Klimaatdoelen en de terugdringing van de afvalstoffenberg en luchten te werken. Maar ik denk dat er pas wat gebeurt als beroemde rijke mensen doodgaan door bepaalde oorzaken. Eerder zal er niet genoeg geld en inzet voor worden ingezet en blijven we klappen voor een Nederlands jongetje dat een manier heeft geovnden om al het plastic uit zee te halen.

Dat moeten GVD!, Graag Veel Donaties, al die presidenten en Verenigde Naties nu snel allemaal gaan doen.

LEES OOK:   CULTUUR - De Verkiezingen van wat ook alweer, op 20 maart!
Bas

Bas

Ik ben Bas, Sinds 2006 ben ik werkzaam voor BR6 ik heb hier zo'n beetje alle taken al gehad, van techneut, hulpje, event manager tot aan Co-Host, Redacteur en Radio Maker (DJ). Bij Radio Bodegraven maak ik wekelijks 2 radio programma's op de dinsdag avond. 19:00 - 20:00 : Bas On Air (Daar gaat deze site over) 20:00 - 21:00 : De Muziek Experts (Muziek vd Jaren 60 tot heden, met columns, vinyl, taalvouten, en nog véél meer!)

Geef een reactie

Bas On Air - Chat
Translate »
%d bloggers liken dit: